Over nano technologie

Nano staat voor klein, heel erg klein. Het gaat hier om de technologie om op moleculair niveau eigenschappen mee te geven door een element los te maken van zijn verbindingen.

Klinkt en is ingewikkeld en er ook veel discussie over. Is het gebruiken van nano-technologie wel veilig en hoe kunnen de gezondheidsrisico’s worden gemeten en vastgesteld.

Bionic Technology gebruikt voor zijn nano coatings de techniek om geselecteerde zand kristallen 1 miljoen keer te verkleinen. De zandkristallen worden op verbindingsniveau uit elkaar gehaald en krijgen specifieke hechtingseigenschappen mee, waardoor het onmogelijk wordt dat vocht en verontreiniging zich nog kan hechten aan het gecoate materiaal. De coatinglagen zijn duurzaam en bewezen effectief.

Niet voor niets heeft Bionic Technology de mogelijkheid tot het coaten van zeer prestigieuze projecten waaronder het coaten van La Sagrada Familia (Gaudi, Barcelona). Een gebouw waar al sinds 1817 aan gewerkt wordt en die door de unieke coating van Bionic Technology nu afgemaakt kan worden.

Ook hebben de Bionic Technology als enige nano product een zogenaamde TUV etiket. Dit is een in Duitsland zeer hoogstaand kwaliteitslabel.

Bij Asterics horen we regelmatig dat mensen wel eens eerder nano coatings hebben gebruikt. Dit blijkt echter bijna nooit het geval. Meestal zijn er dan producten gebruikt, waar Theflon (van de anti-aanbaklaag), of ander olie-achtige substanties in verwerkt zijn. Dit zijn geheel andere producten, die volgens ons weinig te maken hebben met het gebruik van nano elementen die specifieke eigenschappen bieden aan een product.

De produkten van Bionic Technology gebruikt nano technologie om zeer duurzame bescherming te bieden aan het materiaal wat gecoat wordt. Wij rijden al sinds de eerste aanschaf en coating (In Juli 2012) al meer dan 8000 km. zonder gebruik te hoeven maken van onze autoruitenwisser. Onze meer dan 6 jaar oude bank, ziet er ondanks vier kinderen nog als nieuw uit. Er komen geen vlekken in en de textiel verkleurt niet. Ook kalkaanslag in de badkamer behoort al meer dan een half jaar tot het verleden. De spoelbak en het gasfornuis blijven blinken en de gecoate muren van ons huis blijven droog, waardoor we weer energie besparen.

Bijna dagelijks horen wij zelf weer nieuwe ideeen en/of toepassingen. (schoenen die niet meer nat worden). Probeer het zelf eens uit. Wij bieden de producten bewust laaggeprijsd aan. We kennen de websites waar dezelfde producten soms voor honderden euro’s meer verkocht worden. Het gaat hier om dezelfde producten. Meestal met een ander etiket, of 1 coating die voor elke toepassing een ander etiket heeft. Wij hopen dat een breed publiek kennis kan maken met deze nieuwe technologie en zelf overtuigd zal raken door de voordelen die Nano-Coating biedt.

We staan altijd open voor nieuwe ideeën en horen graag van u terug hoe de producten u bevallen en waarvoor u ze gebruikt heeft.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00

Selecteer een Afleverpunt

× Hoe kan ik je helpen?